Сквер у Дніпровському районі назвали на честь міста-побратима Тампере

17:21 24.09.2020

Київрада присвоїла скверу в Дніпровському районі назву «Сквер міста-побратима Тампере». Ця зелена зона знаходиться між житловими будинками на вулиці Вифлеємській, 16 та вулиці Тампере, 15.

Як повідомляє КМДА, таке рішення підтримали 67 депутатів.

Найменування скверу приурочене до завершення святкування 240-ї річниці міста-побратима Тампере.

У 2019 році виповнилось 65 років з дня укладання двосторонньої угоди про дружбу і співробітництво між українською столицею і фінським містом Тампере, що стало першим закордонним містом, із яким Київ підписав Угоду про поріднення.

ДовідковоТампере (Фінляндська Республіка) було першим закордонним містом, із яким Київ підписав Угоду про поріднення у 1954 році. У 1969 році був підписаний Договір про подальший розвиток дружніх зв’язків між містами Києвом та Тампере

Тампере – третє за величиною місто Фінляндії та один із трьох регіонів країни, що швидко розвивається. Місто є центром передових технологій, досліджень, освіти, культури, спорту та бізнесу.

Співробітництво між містами здійснюється переважно в галузі обміну досвідом у комунальному господарстві, у сфері культури, освіти і спорту. Плідні контакти пов’язують міські університети. Останніми роками відбулася низка візитів із метою вивчення провідного фінського досвіду у різних галузях, зокрема у сфері освіти, гендерної політики, міської інфраструктури, під час яких делегації ознайомилися з останніми тенденціями у плануванні та розвитку міста-побратима.

Символічним виявом дружби киян та тамперців стали назви вулиць: Тампере у Києві та Києва у Тампері.

Читайте також: Музичний фонтан замість МАФів. На Оболоні відкрили сквер та анонсували новий міст (ФОТО, ВІДЕО)  

Нагадаємо, у столиці є також багатостраждальний кінотеатр “Тампере” – щоправда, на Солом’янці. У 2013 році приватна компанія привласнила комплекс в обхід встановленої законодавством приватизаційної процедури для об’єктів культури. У 2019-му будівлю повернули місту, а на початку 2020-го знову відібрали.

Останні новини