Скоро дні стануть довшими, надходить потепління – яку погоду чекати на Різдво

Автор: Оксана Тупальська
10:08 24.12.2023

Різдвяні свята цьогоріч будуть затишними - на вулиці теплішає, а за сонячною, хоч і вологою неділею попереду тиждень з температурою вище нуля. Ще трохи, і дні будуть ставати коротшими, анонсуючи весну.

“У суботу, та на Святвечір і Різдво, переважатиме волога погода – або з опадами. Вітер буде західних напрямків, рвучкий, часом до сильного. Температура повітря – невеликі “мінуси” чи близько нуля і вночі, і вдень. А вдень 25-го грудня, якраз на Різдво, потепліє до +3+9 градусів!”, – розповідає синоптик Наталка Діденко. 

“У Києві найближчими днями часом невеликий мокрий сніг з переходом 25-го грудня у дощ. Температура повітря знизиться, на Різдво у денні години підвищиться. Наступний тиждень, аж до Нового року, буде в Україні теплим, весняним, та без істотних опадів. Готуємося спільно і дружно до Різдва. Лише так, разом, у нас все буде добре”, – зазначає Діденко.
22 грудня, 05:27 за Київським часом розпочалося зимове сонцестояння, або сонцеворот. Через 3 дні – тобто 25 грудня тривалість ночі починає плавно скорочуватися, а день збільшуватися аж до весни.
Потепління – не привід занадто “вилітнюватися” та відмовлятися від теплого одягу. Чим небезпечно виходити з теплого приміщення на вулицю за температури +10 розповів лікар.

Останні новини