Сів за кермо під наркотиками – вбив людину: отримав вирок винуватець ДТП на Харківському шосе

Автор: Галина Ворона
19:11 31.05.2023

Суд оголосив обвинувальний вирок 46-річному громадянину Грузії за вчинення дорожньо-транспортної пригоди зі смертельними наслідками у стані наркотичного сп’яніння (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Як розповіли у столичній прокуратурі, 13 вересня 2022 року, приблизно о 21:20, водій автомобіля Kia – Sportage, рухаючись із перевищенням швидкості по вул. Харківське Шосе в напрямку вул. Вербицького, не зреагував на зміну дорожньої обстановки та здійснив наїзд на пішохода, який переходив через проїзну частину в недозволеному місці.

В результаті аварії пішохід отримав травми, від яких помер в кареті швидкої медичної допомоги на місці пригоди.

Встановлено, що під час ДТП водій перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Вироком суду винуватця смертельної ДТП визнано винним та засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 6 років.

До набрання вироком законної сили суд залишив обвинуваченого під вартою.

Читайте також:  В метро під потяг стрибнула дівчина – рух зупинено

Нагадаємо, суддя Макарівського районного суду Олексій Тандир днями збив на блокпосту у Києві військового Нацгвардії Вадима Бондаренка з міста Тальне на Черкащині. Після ДТП суддя відмовився від освідування на вміст алкоголю та наркотиків, проте мав візуальні клінічні ознаки сп’яніння, тож суд дозволив примусово відібрати у судді біологічні зразки для проведення аналізів. Врешті Тандиру оголосили підозру за фактом ДТП. Вища рада правосуддя дала добро на арешт судді.

Останні новини