Сіла за кермо під наркотиками та тяжко травмувала пішохода: оголошено підозру депутатці Київради

Автор: Галина Ворона
19:25 23.05.2023

Депутатці Київської міської ради повідомили про підозру у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками у стані наркотичного сп’яніння (ч. 2 ст. 286-1 КК України).

Фото: ілюстративне з відкритих джерел

Як розповіли у столичній прокуратурі, дорожня пригода сталася 27 листопада 2022 року у Києві.

За даними слідства, водійка, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння за кермом автомобіля Volkswagen Polo, рухалася по пр-ту С. Бандери у напрямку вул. Богатирської.

Наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, жінка не змогла оцінити зміну дорожньої обстановки та здійснила наїзд на жінку-пішохода, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження: переломи плечової кістки та щелепи з травматичною екстракцією зубів, переломи кінцівок, закриту черепно-мозкову травму та інші ушкодження.

За висновками експертів, причиною виникнення дорожньо-транспортної пригоди є порушення підозрюваною вимог ПДР, що знаходяться у прямому причинному зв’язку з виникненням даної ДТП та її наслідками.

23 травня 2023 року суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у період часу з 20:00 до 06:00 строком на 2 місяці.

Проте, у прокуратурі налаштовані його оскаржувати.

Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

Зауважимо, прізвище депутатки у прокуратурі не назвали.

Читайте також:  Депутат Київради від «Слуги народу», якого НАБУ взяло на хабарі, зник

Нагадаємо, у ДТП загинув колишній народний депутат Володимир Стретович.

Останні новини