Швейцарський художник робитиме ілюмінаційне диво у столичному регіоні

Автор: Любава Лисичкіна
21:39 22.12.2022

Щовечора митець самостійно підсвічуватиме будівлі, необхідні для функціонування держави, житлові будинки, музеї, університети, церкви. Все це у межах туру "Різдвяне світло для надії".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

За допомогою власного генератора митець 23 грудня уперше підсвітить Андріївську церкву, Національний музей України, дзвіницю Михайлівського Золотоверхого монастиря, будівлю Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка, дзвіницю Софійського собору. 

Тур продовжуватиметься протягом різдвяних вечорів: 23, 24 і 25 грудня в Києві та околицях з 16:00 до 22:00. 

Зображення з проєкцій зможуть побачити всі українці – навіть на фронті та у сховищах, оскільки дійство транслюватиметься у прайм-тайм.

Як зауважив художник, він та його команда з чотирьох осіб свідомо відмовилися від святкування Різдва зі своїми родинами на знак солідарності з Україною. Цим освітленням він хоче принести українцям надію та трохи Різдва. 

Повідомляється, що зображення окремих проєкцій створюватимуться відразу на місці у вигляді NFT та розміщуватимуться на платформі Opensea NFT. Отримані за це кошти підуть на наступну акцію солідарності.

Проєкт реалізується за підтримки посольства Швейцарії в Україні, Міністерства культури та інформаційної політики України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

До слова,  у Києві вперше показують оригінал рукопису пісні “Щедрик”.

Останні новини