Шукають водіїв та механіків серед білорусів: біля кордону з Україною формують ворожий контингент

Автор: Оксана Тупальська
14:44 18.11.2022

Якщо росіяни та білоруси вирішать вдруге наступати з півночі на територію України, розвідка дізнається про це за кілька тижнів.

 Розповів офіцер ЗСУ Андрій Ткачук, який зараз служить біля кордонів країни.

«Ворогу для цього потрібна мобілізація військової техніки, палива, ресурсів і це буде свідчити більш очевидно», – сказав військовослужбовець

За нинішніх умов, щоби сформувати біля північного кордону України вороже угрупування за участі білорусів, потрібно 2-3 місяці. І поки масового скупчення біля кордонів ЗСУ не бачить.

«Контингент військових на території Білорусі збільшився у порівнянні з липнем-серпнем, але це не та кількість, яка може нам загрожувати відкриттям ще одного фронту бойових дій. Тих наявних 10-ти тисяч військових не достатньо, вони там виконують обслуговуючу функцію. Відбуваються мобілізаційні процеси серед білоруського населення – шукають військових, які можуть бути водіями та механіками. Українська сторона знає про це і проводить всі необхідні заходи», –розказав Ткачук.

Нагадаємо, 9 листопада Генштаб заявляв, що нині триває формування спільного російсько-білоруського угруповання військ. А також, що зберігається загроза завдання ударів противником та застосування ударних БпЛА з території та повітряного простору північного сусіда.  

Останні новини