Шістьом російським окупантам, які мародерили під час окупації Київщини, оголошено підозри

Автор: Галина Ворона
12:57 07.09.2023

Шістьом російським окупантам, які мародерили під час окупації Київщини, оголошено підозри. Воєнні злочинці не гребували нічим – вони забрали навіть срібні медалі про закінчення школи та іменні нагородні медалі, які були виготовлені не з дорогоцінного металу. лижні костюми, взуття, лижі

Про це повідомляє Національна поліція.

За даними правоохоронців, росіяни під час тимчасової окупації села Богданівка на Київщині в березні 2022 року поселились в одному з будинків та розграбували усе майно.

Загарбники фільмували свої дії, щоби похизуватися “подвигами” перед родичами в росії. Мародери не гребували нічим та винесли навіть лижі.

Поліцейські встановили, що до цього воєнного злочину причетні:

  • чотири командири відділень зенітно-ракетної батареї №6 танкового полку військової частини N93992 центрального військового округу зс рф
  • два стрілки-зенітники цього підрозділу.

Під час окупації села вони разом з іншими загарбниками увірвалися до будинку, в підвалі якого переховувалися від обстрілів мешканці села. росіяни познущалися з людей, одного з них поранили.

Ці шестеро з них залишилися проживати в будинку та надалі вивезли з нього усе цінне майно потерпілого, завантаживши його на БМП.

Загалом росіяни викрали з цього будинку майна на понад 223 тисячі гривень.

Серед викраденого – дорогі електроінструменти, побутова техніка, срібні та золоті прикраси, одяг, спортивне знаряддя, телевізор, принтер, срібні ложки тощо.

Читайте також: Потрібна допомога кожного: у Бучі розслідують воєнні злочини, скоєні в період окупації

Нагадаємо, СБУ встановила особи понад 1140 російських нелюдів, які чинили злочини на Київщині.

Останні новини