“Щоб не роздмухати”. Міністр культури України радить не чіпати Московський патріархат

Автор: Тетяна Сененко
10:59 11.05.2021

У питанні можливого перейменування Української православної церкви (Московського патріархату) у Російську православну церкву необхідний діалог, Рухатися в той чи в інший бік для того, щоби зараз роздмухувати цю ситуацію, якою могли би скористатися наші недруги, не потрібно

Про це заявив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в інтерв’ю Радіо Свобода.

«У будь-якому разі рухатися в той чи в інший бік для того, щоби зараз роздмухувати цю ситуацію, якою могли би скористатися наші недруги, я вважаю, не потрібно. Діалог, культура діалогу – найкращі ліки від запобігання будь-яких дискусій», – сказав Ткаченко.

Нагадаємо, ще 20 грудня 2018 року Верховна Рада проголосувала за проєкт закону, згідно з яким Українська Православна Церква повинна змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

Проте церква Московського патріархату в Україні не збирається змінювати назву.

Віряни української православної церкви Московського патріархату передали Офісу президента звернення з вимогою скасувати закон про примусову зміну назви УПЦ (МП) експрезидентом Петром Порошенком.

Читайте також: Кремінь вважає, що Ткаченко неспроможний на посаді міністра культури

До слова, Верховний Суд України вперше ухвалив рішення щодо законності виходу релігійної громади з юрисдикції Російської Православної Церкви в Україні (УПЦ МП) і входження до Православної Церкви України.

 

Останні новини