Шедевр, а не МАФ: кияни просять залучити дизайнерів для проекту станції метро “Львівська брама”

Автор: Марія Супрун
14:11 16.02.2022

Кияни просять владу зробити оригінальний та красивий вхід на станцію метро "Львівська брама", який би достойно підкреслював історичну цінність місцевості. До розробки проекту пропонують залучити найкращих архітекторів, дизайнерів.

Про це йдеться у відповідній петиції на сайті Київради, автором якої виступив Олексій Шевченко.

Нагадаємо, що нещодавно з’явилася інформація про те, що оголошений тендер на проектування станції метро “Львівська брама”, а також був представлений проект виходу зі станції.

Водночас, мешканці столиці незадоволені ним, кажуть він виглядає, як величезний примітивний типовий МАФ, не має естетичної привабливости та виглядав би невиразно навіть у спальному районі або промзоні.

Львівська площа, та прилеглі до неї вулиці – це історична місцевість та туристична принада. Вважаю, що такій споруді – не місце у самому історичному центрі Києва, який і без цього вже спотворений модерністськими спорудами…Станція метро “Львівська брама” заслуговує бути шедевром архітектури, а не примітивним МАФом. На мою думку, вона повинна підкреслювати історичну цінність стародавньої Львівської площі, старовинних вулиць, будинків, місцевості“, – написав автор петиції.

Нагадаємо, кияни зможуть подати петиції у застосунку «Київ Цифровий».

Останні новини