Шахрай із Києва ошукав військових, які служать на передовій

12:11 03.04.2023

У Києві спіймали шахрая, який ошукав бійців, котрі воюють на передовій. Чоловік продавав у соцмережі тактичні ножі ручної роботи, хоча товару у наявності не було.

Про це повідомляє поліція Києва.

Замовлення він приймав за умови повної оплати на банківську картку. Отримавши гроші, шахрай припиняв спілкування з покупцями. У такий спосіб він привласнив близько 70 тисяч гривень. Афериста викрили співробітники Управління протидії кіберзлочинам у Києві спільно зі слідчими Голосіївського управління поліції.

Ним виявився раніше судимий за майнові злочини 38-річний житель столиці. Як розповіли у поліції Києва, за місцем проживання чоловіка провели обшук і вилучили два мобільні телефони, ноутбук та банківські картки, на які надходили гроші за уявний товар. Правоохоронці встановили п’ять потерпілих військових ЗСУ, які зараз знаходяться в зоні бойових дій.

У Київській міській прокуратурі зазначили, що кількість ошуканих людей може бути значно більшою. Наразі слідчі зібрали докази щодо вчинення злочинів стосовно більш ніж 10 людей.

Читайте також: Збирав гумдопомогу для ЗСУ і продавав: керівник благодійного фонду привласнив понад 600 тисяч гривень

Правоохоронці звертаються до громадян, які заплатили за товар на сторінці у Фейсбуці під назвою «Платон Ст», але так і не отримали замовлення, звернутися до окружної прокуратури або Голосіївського управління поліції.

Слідчі повідомили чоловікові про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу. За шахрайство в інтернеті у великих розмірах йому загрожує від трьох до восьми років ув’язнення. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід: тримання під вартою з правом внесення застави.

Нагадаємо, правоохоронці днями затримали чотирьох «благодійників», які збирали кошти на постраждалих від війни дітей, тамайже всі присвоїли собі. Їм повідомили про підозру у незаконному використанні благодійних пожертв з метою отримання прибутку, вчиненому у складі організованої злочинної групи.

 

Останні новини