Самотні українці можуть завести телефонного друга

15:28 13.11.2020

В Україні стартував проєкт «Мій телефонний друг» з дружньої підтримки та інформування людей, що опинилися на самоті. Це національний проєкт психологічної підтримки осіб, що належать до вразливих груп населення, за допомогою телефонного волонтерства.

Як зазначається на сайті проекту, у рамках кампанії волонтери, які пройшли спеціальне навчання, телефонують людям, які опинилися на самоті або в ізоляції. Волонтери систематично спілкуються з ними, обговорюють актуальні події та будують дружні стосунки, щоби підопічні почувалися менш самотніми та більш соціалізованими. Вони допомагають у прямому сенсі змінювати життя окремих людей.

Всі розмови між волонтером та підопічними виключно конфіденційні, жодні дані не будуть розголошуватися стороннім людям за умовами підписаної угоди про волонтерство.

Особи з інвалідністю, люди похилого віку та інші особи, що належать до вразливих груп населення, можуть подати заявку на участь у проєкті через безкоштовну гарячу лінію. Команда проєкту проінструктує їх про те, як відбуватиметься спілкування з волонтером. Щоб подати заявку та отримати контакти, слід зателефонувати на безкоштовну гарячу лінію за телефоном 0-800-202-147. Лінія працює з понеділка по п’ятницю з 12:00 до 20:00. 

Ті, хто хоче стати волонтером, також має зареєструватися. Потім пройти онлайн-курси, обрати телефонного друга та мінімум двічі на тиждень спілкуватися з ним. Деталі на сайті.

Проєкт реалізується Українською Волонтерською Службою та Дитячим фондом ООН за сприяння Міністерства молоді та спорту України в рамках національної кампанії солідарності ЮНІСЕФ та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Останні новини