Рятуючи немовлят, батьки з Молдови, навіть під час війни, їдуть до київських кардіохірургів

Автор: Любава Лисичкіна
18:52 19.12.2023

Спеціалісти Центру дитячої кардіології та кардіохірургії продовжують проводити унікальні хірургічні втручання, рятуючи життя маленьких та дорослих пацієнтів.

Як зазначається, на початку війни Центр тимчасово перевіз частину пацієнтів до Львова, де було проведено 450 операцій та надано 4 тис. консультацій. Решта співробітників залишалися в Києві та надавали допомогу в режимі 24/7 тут.

Центр дитячої кардіології та кардіохірургії має договір про співпрацю з Молдовою. Немовлят, які народилися з критичними вадами серця, везуть до Києва. Батьки ризикують їхати під час воєнних дій до Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, адже розуміють, що у закладі високий рівень надання послуг, і їхніх дітей врятують.

На даний час у медичному закладі перебувають два малюка з Молдови. У першого – транспозиція великих артерій. Його стан медики вже стабілізували, буквально за кілька днів його відвезуть до Кишиніва. У другого – критичний аортальний стеноз з фіброеластозом. Лікарі Центру поки що наглядають за ним, дитину очікує реабілітація.

Також наразі в реанімації перебуває українське немовля. Дитина народилася з вкрай малою вагою – лише 1,4 кг. В неї складна вада серця – тетрада Фалло із супутньою генетичною патологією.

Відомо, понад 50 майбутніх лікарів опановували практичні навички з такмеду.

Останні новини