Розвідка США повідомляє про новий план путіна

Автор: Леся Москаленко
08:41 05.04.2022

Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван у Білому домі повідомив нові розвіддані про наміри кремля. Він сказав, що росія переглядає свої воєнні дії і переміщує сили, аби підготувати їх до наступних наступальних операцій, які плануються на сході та на півдні Україні.

Про це пише Укрінформ із посиланням на свого власного кореспондента у Штатах.

За словами Саллівана, російські війська хочуть оточити українські сили на сході.

Розвідка повідомляє, що командування окупаційних військ переміщує їх з півночі України до Луганської та Донецької областей. Мета путіна – захопити значно більшу територію, аніж його посіпаки контролювали до цього та використати тактичний успіх, щоб продемонструвати бодай якийсь прогрес і приховати попередні провали.

На думку радника Байдена, окупанти докладатимуть усіх зусиль для подальшого утримання Херсона, це їм потрібно для забезпечення постачання води до Криму.

Збережеться тиск із півночі України у напрямку Києва, також росія продовжуватиме наносити ракетні удари по всій території України – у Києві, Одесі, Харкові, Львові, аби чинити терор, економічні та військові втрати. Тепер мета агресора – послабити Україну якомога більше, – підсумував Салліван.

Нагадаємо, Генштаб також повідомляє, що ворог зосереджує зусилля на підготовці наступу на сході.

Останні новини