Російські хакери похвалилися завданою ними шкодою мережі Київстар та повідомили про захоплення особистих даних користувачів

Автор: Оксана Тупальська
11:37 13.12.2023

Російські хакери з групи "Солнцепек" заявили, що то вони проникли в мережу Київстар та пишуть, що їм дісталися особисті дані клієнтів компанії.

“Вони проникли в мережу українського оператора. Під час атаки було знищено внутрішню мережеву інфраструктуру організації, що забезпечує зв’язком не тільки мільйони абонентів, а й ЗСУ, — повідомляють Новини UA з посиланням на пропагандистські медіа. 

Кажуть, що за словами росіян, хакери надали скріншоти взятого під контроль сервера резервного копіювання:

“Терористи пишуть, що їм дісталися особисті дані клієнтів компанії: ПІБ, паспортні дані та адреси”.

Також в повідомленні зазначено, що до атаки залучали співробітників зсередини компанії (звичайно, таку інформацію підтвердити поки що неможливо і вона може бути фейком):

“Ми, хакери “Солнцепек”, беремо на себе повну відповідальність за кібератаку на “Київстар”. Ми знищили 10 тисяч комп’ютерів, понад 4 тисячі серверів, всі системи хмарного зберігання даних і резервного копіювання”, – йдеться у повідомленні зловмисників.

Вчора в Київстар повідомляли, що витоку особистих даних користувачів не було, а також що відсутність мережі ЗСУ не зашкодила. Ввечері 12 грудня пресслужба “Київстар” повідомила,  український оператор мобільного зв’язку  після масштабного збою о 20:00 вівторка частково відновив роботу послуг фіксованого зв’язку.

Останні новини