РНБО попереджає про підготовку росіян до провокацій на Великдень

Автор: Володимир Хлєбников
15:23 18.04.2022

Російські війська можуть вдатися до провокацій на великодні свята, заздалегідь звинувативши в них українську армію.

Про це попереджає Центр протидії дезінформації при РНБО

Окупанти знову використовують прийом “інформаційного алібі”, попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня. Зокрема, кілька пропагандистських ЗМІ поширили публікацію щодо того, що “з націоналістів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, що обстрілюватимуть з мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військових РФ”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Російські силовики заарештували ватажка бойовиків “ДНР” – розвідка

При цьому російські пропагандисти наводять конкретний перелік областей України, де це “може відбутися”: Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська.

Звертаємо увагу! В усіх цих регіонах є висока ймовірність діяльності диверсійно-розвідувальних груп ворога“, – наголосили в ЦПД.

Своєю чергою міноборони РФ стверджує, що “Київ готує витончені жахливі провокації” з численними жертвами.

Нагадаємо, 11 квітня ватажок бойовиків т.зв. “ДНР” Басурін в ефірі російського пропагандистського телеканалу заявив, що окупанти хочуть взяти в кільце українських захисників на території “Азовсталі” в Маріуполі й отруїти їх хімічною зброєю. Він визнав, що іншого варіанту “вибити” українських захисників немає.

Увечері того ж дня військові з полку “Азов” повідомили, що росіяни скинули з дрона невідому отруйну речовину, що викликало симптоми задухи в трьох українських захисників.

Дивіться також: В мережі показали руйнівні наслідки російського удару по Львову

Останні новини