Реалізацію Програми економічного та соціального розвитку Києва призупинено

Автор: Марія Супрун
11:44 04.04.2022

Будівництво, реконструкції та капітальні ремонти інфраструктурних об’єктів за Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки призупинено до завершення воєнного стану. Фінансування даних проектів не відбувається.

Про це повідомили в Департаменті економіки та інвестицій КМДА.

Наразі підтримка критичної інфраструктури столиці та заходи з недопущення гуманітарної катастрофи фінансуються за рахунок резервного фонду бюджету міста Києва.

На фінансування комунальних підприємств, які забезпечують утримання в належному стані будинків та паливно-енергетичного комплексу міста, вивіз сміття, придбання техніки та обладнання для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій у березні поточного року із резервного фонду виділено 548,4 млн грн.

Зокрема, кошти спрямовують на закупівлю резервного палива для уникнення надзвичайних та аварійних ситуацій при роботі ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, а також придбання пожежних автодрабин, спеціалізованих аварійно-рятувальних автомобілів і пожежної техніки, запасних частин та витратних матеріалів до дихальних апаратів, пожежних рукавів і спеціалізованого екіпірування пожежних.

Сьогодні міська влада фіксує та підраховує збитки, завдані міській інфраструктурі внаслідок російських ворожих обстрілів. Першочергові заходи міста після перемоги будуть спрямовані на відбудову та відновлення житла, шкіл, садочків та інших важливих для життя людей об’єктів.

Нагадаємо, Вишгород відновлює внутрішні перевезення та сполучення з Києвом.

Останні новини