Ракети летіли в бік Києва, а потім змінили напрямок на Львів – Ігнат про нічну атаку РФ

Автор: Оксана Тупальська
13:03 06.07.2023

Російські ракети, запущені з акваторії Чорного моря сьогодні вночі летіли в бік Києва над річкою Дніпро, проте потім різко змінили напрям руху в бік Львова. Після чого у Львові сталося влучання із загиблими та пораненими. Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“7 з 10-ти “Калібрів” було знищено ППО. Атакували з Чорного моря близько 1-ї години і підводні і надводні носії запустили ці ракети, які спершу рухались на північ, використовуючи і Дніпро, і рельєф місцевості, як зазвичай ворог робить. Була імоврність, що буде Київ під ударом, але вони різко звернули на захід і атакували Львів”, – розповів Ігнат.

Він додав, що по маршруту слідування намагалась знищувати ракети українська авіація. Однак більшість зі збитих ракет знищили, коли вони були на заході країни. У майбутньому допомогти збивати подібні цілі міг би Україні літак F-16, який очікують від закордонних партнерів. Лідерство щодо організації навчання пілотів та передачі Україні F-16 взяла Великобританія:

“Він (F-16) створений для того, щоб перехоплювати такі типи повітряних цілей, як дрони-камікадзе, крилаті ракети. Наявність на аеродромах чергових сил із таких винищувачів в тому чи іншому районі здатні швидко вилетіти і перехоплювати. Ті літаки, які є у нас, ще ще радянські Су-27 та Міг-29 – їхнє бортове обладнання та ракети не спроможні ефективно протистояти таким ракетам”.

Нагадаємо, брат міського голови Володимир Кличко мав зустрічі з німецькими та американськими генералами, міністром державної канцелярії Німеччини Флоріаном Германном. Говорили про  подальшу підтримку і допомогу Україні, в тому числі зброєю.

Останні новини