Пиво та цигарки: під Києвом люди скуплялися у кіоску на “ковідну тисячу”

Автор: Марія Супрун
12:25 01.02.2022

Жителі Ірпеня під Києвом змогли купити пиво, цигарки, крупи та хліб за "ковідну тисячу" у звичайній "наливайці". На кіоску навіть було оголошення – приймаємо оплату "єПідтримкою".

Як розповіли жителі цього району, “ковідну” тисячу найчастіше тут витрачають на випивку, йдеться в сюжеті ТСН.

Продавчиня зізнається, що тут тисячу Зеленського “отоварюють” доволі часто. Проте, як так сталося, що це можливо у звичайному кіоску — відповідати відмовляється.

Зокрема, за вакцинальну тисячу гривень журналісти змогли купити пиво і цигарки. Але офіційно витратили “ковідні” гроші на розваги — купили книжки. Так написано в звіті про витрати.

У Міністерстві цифрової трансформації запевняли, що це неможливо. Але після відеодоказів почали розбирати ситуацію і дали таке пояснення.

Іноді трапляється, що наші хитрі підприємці використовують термінали, що виділені для одного бізнесу, зовсім для іншого. У цьому випадку на підприємця може буде складено заяву і передано до правоохоронних органів“, — розповіли в Мінцифри.

Згодом до кіоску приїхала поліція, оголошення про сплату “єПідтримкою” зняли й поспілкувалася з власником. Сам він не на камеру розповів, що продає книжки, але вийшло так, що пивом торгувати вигідніше.

Нагадаємо, “Вовина тисяча” збільшується – влада пообіцяла виплати за бустерну дозу.

Останні новини