Письменник, ілюстратор, автор історичних коміксів та поштових марок: 85 років від дня народження Юрія Логвина

Автор: Любава Лисичкіна
19:21 05.02

Юрій Логвин знаний перш за все, як автор численних гравюр та офортів. А ще митець створив цілі серії поштових марок, таких як «Історія війська на Україні», «Стара історія війська в Україні», тощо.

Як повідомляється, народився Юрій Логвин в м. Кременчук на Полтавщині.

Тато майбутнього майстра пера був любителем та збирачем книжок, тому зумів прищепити любов до книг Юрієві ще у дитинстві.

Після Другої світової війни родина Логвинів переїхала жити у місто Київ. І в 1951 році Юрій вступив до Київської художньої школи, яку блискуче закінчив. Спеціальну освіту художника здобув, навчаючись у Київському художньому інституті на відділенні графіки живописного факультету.

Під час навчання захопився літературною творчістю, де написав свій перший художній твір під назвою «Північне сяйво». Це була невеличка казочка з текстом на вісім сторінок, ілюстрована власними малюнками. Після закінчення інституту працював у мультиплікаційному цеху Київської науково-популярної студії, а також два роки викладав графіку дітям, які хотіли навчитись малювати.

Юрій Логвин знаний перш за все, як автор численних гравюр та офортів. А ще митець створив цілі серії поштових марок, таких як «Історія війська на Україні», «Стара історія війська в Україні», «Українська хата» « Млини», «Вітряки», «Скіфи», «Давні слов’яни».

Всі його марки розійшлися сотнями мільйонів по Україні і по всьому світу.

Він є автором багатьох творів для дітей та дорослих, які сам ілюстрував. Це історичні романи, повісті, казки, оповідання, комікси.

У 2011 році за книжку «Таємна перлина» Юрієві Логвину було присвоєно звання лауреата премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва. А в 2012 році вручена відзнака «Золотий письменник України». У 2013 році новий автобіографічно-гротесковий роман Юрія Логвина «Мої дікамерони» отримав міжнародну літературну премію «Коронація слова».

Помер Юрій Логвин 22 травня 2019 року. Похований на Бойковому кладовищі.

 

Останні новини