П’яний пацієнт напав на бригаду “швидкої” у Києві (ОНОВЛЕНО)

Автор: Галина Ворона
14:43 10.01.2023

У Києві п'яний неадекват напав на бригаду екстреної медичної допомоги та завдав ножових поранень водієві.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці КНП “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва”.

Зазначається, що напад стався вчора на бригаду ЕМД 6-ої підстанції у складі двох фельдшерів з медицини невідкладних станів та водія.

Нападником виявився пацієнт у стані сильного алкогольного сп’яніння, котрий завдав ножових поранень водієві. З різаною раною щоки та нижньої губи його госпіталізували. Бригада медиків продовжила працювати вже з підмінним водієм.

На місце викликали наряд поліції та слідчо-оперативна група яким передали нападника.

У Центрі зауважили, що на жаль, такі випадки стають все частішими, а Рада не спішить приймати законопроект № 6423 який має створити умови для безпечної роботи медиків “швидкої”.

Він доповнює Кримінальний кодекс статтею “погроза або насильство щодо працівника системи екстреної медичної допомоги, який входить до складу бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги”.

Покарання: за погрозу вбивством – арешт від 6 місяців або обмеження волі терміном до 3 років, умисне нанесення побоїв – обмеження волі терміном від 3 до 5 років або позбавлення волі на той самий термін, за умисне заподіяння тяжкого тілесного ушкодження – від 5 до 12 років однак до цього часу питання не зрушило з місця.

Маємо надію, що черговий напад, змусить парламентарів знову повернутись до законодавчого вирішення питання безпеки медиків” – йдеться у повідомленні.

Оновлено. У столичній поліції розповіли, що правопорушником виявився уродженець Київської області, 2001 року народження. Його доставили до відділку поліції. 

За даним фактом відділом дізнання Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України – умисне легке тілесне ушкодження.

Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.

Читайте також: Проломили голову трубою та пограбували: у Боярці затримали жорстоких нападників

Нагадаємо, через вибух акумулятора під Києвом загорівся магазин (ФОТО).

Останні новини