Прийшли до поліції з власною зброєю: музиканти гурту Бумбокс нищать склади ворога

Автор: Оксана Тупальська
13:26 01.02.2023

Задовго до початку повномасштабного вторгнення гурт «Бумбокс» приготувався до участі в обороні України – придбали все необхідне на фронт. А 24 лютого звернулися до поліції, щоб ті їх взяли в свої лави. Тепер обстрілюють росіян з безпілотних апаратів. Про це розповів начальник департаменту патрульної поліції, оборонець Донецького аеропорту Євген Жуков.

«У перший день вторгнення Андрій Хливнюк, Леонід Остальцев (власник «Ветерано Піца») приїхали до мене на базу, що ми готові виконувати задачі. У них своя зброя, повністю своя екіпіровка, вони автономні чуваки. Вже були готові – групою. Підрозділ «Софія» вони себе називають. Подібно до них група «Тора» в статусі патрульних поліцейських працюють, Херсон звільняли», – згадує Жуков.

Уже в ході війни підрозділ «Софія» вчився та опановував навики, які дозволяють вбивати ворога.

«Спочатку по Київській області виконували завдання, розвозили гуманітарку, допомагали людям, супроводжували нашу артилерію. Коли розвиднілось – з деякими видами сил спецоперацій навчилися працювати з безпілотниками типу Punisher, скидають боєприпаси та бомби та одиночно палять групи піхоти, склади з технікою, проводять розвідку», – сказав Жуков.

Він додав, що після перемоги в країні, вочевидь, буде багато чоловіків, які матимуть зброю та будуть готові стати на оборону краю будь-якої миті:

«Ми зараз розуміємо, що якщо в тебе немає зброї, приходить ворог, який тобі обіцяв і завжди каже: «Здай зброю, все буде добре», а потім сам на тебе озброєно нападає. Як Росія зробила з Україною», – каже поліцейський.

Нагадаємо, наприкінці березня  лідер гурту “Бумбокс”, перебуваючи у теробороні, отримав поранення. А влітку Андрій Хливнюк та Перший добровольчий мобільний шпиталь збирали кошти на броньовані “швидкі”.

Останні новини