Придатність для проживання та відновлення вікон: в Ірпені експерти обстежують пошкоджені будинки

Автор: Марія Супрун
10:48 18.04.2022

В Ірпені працюють дві групи фахових інженерів Науково-дослідного інституту будівельного виробництва. Вони професійно обстежують пошкоджене житло ірпінців і встановлюють його придатність до подальшого відновлення і можливість проживання в ньому людей.

Як розповів мер Ірпеня Олександр Маркушин, першочергово обстежують та дають заключення по будинках, що повністю зруйновані, потім перейдуть до тих, в які влучили снаряди. Далі будуть обстежувати будинки, у яких вибило вікна/двері. Працюватимуть комісії у визначеній черговості по всьому пошкодженому житловому фонду міста. Звернення чи заяву писати не потрібно.

Якщо ви живете у багатоквартирному будинку, де пошкоджені тільки вікна, двері або дах, ви повинні через керівника ОСББ, ЖБК, Управляючої компанії подати кількість та розміри до Управління інфраструктурного розвитку інвестицій та житлово-комунального господарства ІМР“, – пояснив Маркушин.

Водночас, мешканці приватних будинків, де пошкоджені лише вікна чи двері можуть звертатись із заявками на їх відновлення за номером +38 068 173 39 32. 

Нагадаємо, сьогодні у Стоянці на трасі Київ-Чоп відкрили тимчасовий міст через річку Ірпінь.

Останні новини