“Прямий каже прямо”. Кияни вийшли на захист опозиційного каналу

13:49 14.01.2021

У четвер, 14 січня, Під будівлею Нацради з питань телебачення і радіомовлення відбувається акція на підтримку телеканалу "Прямий", який регулярно висвітлює іншу точку зору на події у країні, що відрізняється від провладної. Сьогодні представника "Прямого" викликали на засідання Нацради, і учасники акції прийшли підтримати телересурс. Вони звинувачують владу у тиску на свободу слова "руками" Нацради, яка тероризує канал перевірками.

На акцію підтримки опозиційного каналу зібралось кілька десятків активістів з плакатами “Прямий каже прямо”, “Єдиний вільний”, “Руки геть від Прямого”, “Прямий 100% український”, “Де тиск на 112, News One. НАШ, ZIK?” тощо.

Як розповів учасник акції Мирослав Гай, президент Володимир Зеленський і його оточення не задоволені діяльністю каналу, який висвітлює іншу точку зору – розповідає реальну ситуацію в економіці, на фронті, розповідає про провали діючої влади з вакцинацією, про злочини оточення президента.

Це дратує Офіс президента. Вони б хотіли, щоб цей канал, який набуває більше аудиторії, а це логічно, бо інші канали не висвітлюють правдиву інформацію в такій кількості, не працював”, – впевнений він.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення регулярно призначає  позапланові перевірки Прямого каналу. Наприклад в травні – після того, як в прямому ефірі та в повторі програми “Ехо України” з ведучим Матвєм Ганапольським зафіксували використання слів “срака” і “гівно”. У вересні Нацрада анулювала ліцензію радіостанції “Прямий ФМ” (дочірній проєкт Прямого каналу) на мовлення в шести містах.

Останні новини