“Проведено реформи у сфері закупівель”: Резніков відзвітував про роботу у заяві про свою відставку

Автор: Оксана Тупальська
13:08 04.09.2023

У своїй заяві про відставку Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що вважає своїм досягненням "реформи у сфері закупівель". Він подав до Верховної ради заяву про відставку після того, як до цього спонукав Володимир Зеленський.

«На виконання рішення президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий», – написав Резніков.

У розширеній заяві міністр написав про такі свої досягнення:

  • в оборонному відомстві проведено реформи у сфері закупівель;
  • прийнято на озброєння автоматизовані системи управління військами;
  • здійснюється комплекс заходів цифрової трансформації;
  • забезпечено синергію між структурами, які працюють на перемогу.

Такоє нагадав, що був на посаді 22 місяці. 

Володимир Зеленський офіційно анонсував відставку міністра оборони та заміну його на Рустема Умерова. 41-річний Умеров зараз обіймає посаду голови Фонду держмайна України. Він працював у телекомунікаційному та інвестиційному бізнесі, паралельно – був діячем Меджлісу кримськотатарського народу, асистентом його лідера Мустафи Джемілєва з питань правозахисту та міжнародної діяльності.

Заяву про звільнення з посади голови Фонду держмайна України подав до парламенту і Умеров.

Повідомляють також, що не виключено, що після відставки з посади міністра Олексій Резніков очолить посольство України у Великій Британії.

“ВК” на початку серпня розповідав, що на тлі обшуків, підозр та виключення з парламентської фракції “Слуги народу” низки народних депутатів, з’явилася новина і про перспективу звільнення міністра оборони Олексія Резнікова. У СІЗО зараз перебуває його заступник В’ячеслав Шаповалов і керівник закупівельного департаменту Богдан Хмельницький – за закупівлю продуктів для ЗСУ за завищеними цінами.

Також на днях міністр намагався довести, що не було порушень у закупівлі зимових курток для ЗСУ – він навіть приніст ваги, щоб показати журналістам, скільки важить форма. 

Останні новини