Рецепт рисових панкейків пропонує Євген Клопотенко.
Панкейки — це млинці, родом зі Сполучених Штатів. Назва страви складається з двох слів “pan” — пательня та “cake” — торт або тістечко, тобто тістечко приготоване на пательні. В оригіналі це дуже простий сніданок, з доступних інгредієнтів. Але з плином часу рецепт ускладнювався, з’являлися різні варіанти приготування, а рум’яні панкейки набирали все більшу популярність зрештою, завдяки кіно та інтернету, дійшовши й до України.
Від наших рідних оладок панкейки відрізняються наступним: вони як правило більші за розміром, у діаметрі близько 10 см; готуються на молоці; за структурою та принципом приготування тіста більше нагадують бісквіт.
Особливість панкейків у тому, що вони по-суті не смажаться, а печуться. Якщо звичні для нас оладки обсмажуються у розігрітій олії, то американські панкейки слід готувати на повністю сухій, бажано антипригарній сковорідці. Завдяки додаванню в тісто розтопленого вершкового масла вони не прилипнуть, а навпаки вийдуть ідеально-рум’яними. Але якщо ви все ж маєте сумніви у своїй пательні, то можете один раз, перед початком смаження змастити її невеликою кількістю олії за допомогою серветки або кулінарного пензлика.
Для приготування 4 порцій (18 штук) знадобиться 45 хвилин та такі інгредієнти:
- 3 яйця
- 3 ст. л. цукру
- 600 мл молока
- 600 г рисового борошна
- 150 г вершкового масла
- 1,5 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. солі
- 150 мл меду для подачі.
Панкейки на рисовому борошні: як приготувати.
- У великій мисці, за допомогою вінчика, змішайте 3 яйця з 3-ма ст. л. цукру.
- Додайте в миску також 600 мл молока та перемішайте інгредієнти.
- Поступово, невеликими порціями та ретельно розмішуючи, додайте в миску 600 г рисового борошна, 1,5 ч. л. розпушувача та 1 ч. л. солі.
- У мікрохвильовці або сотейнику розтопіть 150 г вершкового масла та додайте його до тіста. Ще раз перемішайте суміш.
- Покладіть тісто відпочивати в холодильник на 20 хв.
- За допомогою половника вилийте на розігріту суху пательню 1 порцію тіста. Смажте з обох боків до золотавого кольору, приблизно по 1-2 хв.
- При подачі полийте медом.
Читайте також: Десерт без глютену: перевірений рецепт брауні на рисовому борошні
До слова, до чаю чи кави спробуйте приготувати кокосове печиво за пів години майже без борошна.