Простий сніданок з доступних інгредієнтів: як приготувати безглютенові панкейки

Автор: Галина Ворона
21:24 03.02

Рум’яні, гарячі, пишні панкейки навіть звичайний сніданок робочого дня перетворять у маленьке свято. А ще це можливість поекспериментувати з різними видами борошна. Рисове борошно, до прикладу, не містить глютену, зате є джерелом клітковини, кальцію, заліза, магнію та вітаміну B3.

Простий сніданок з доступних інгредієнтів: як приготувати безглютенові панкейки

Рецепт рисових панкейків пропонує Євген Клопотенко.

Панкейки — це млинці, родом зі Сполучених Штатів. Назва страви складається з двох слів “pan” — пательня та “cake” — торт або тістечко, тобто тістечко приготоване на пательні. В оригіналі це дуже простий сніданок, з доступних інгредієнтів. Але з плином часу рецепт ускладнювався, з’являлися різні варіанти приготування, а рум’яні панкейки набирали все більшу популярність зрештою, завдяки кіно та інтернету, дійшовши й до України.

Від наших рідних оладок панкейки відрізняються наступним: вони як правило більші за розміром, у діаметрі близько 10 см; готуються на молоці; за структурою та принципом приготування тіста більше нагадують бісквіт. 

Особливість панкейків у тому, що вони по-суті не смажаться, а печуться. Якщо звичні для нас оладки обсмажуються у розігрітій олії, то американські панкейки слід готувати на повністю сухій, бажано антипригарній сковорідці. Завдяки додаванню в тісто розтопленого вершкового масла вони не прилипнуть, а навпаки вийдуть ідеально-рум’яними. Але якщо ви все ж маєте сумніви у своїй пательні, то можете один раз, перед початком смаження змастити її невеликою кількістю олії за допомогою серветки або кулінарного пензлика.

Для приготування 4 порцій (18 штук) знадобиться 45 хвилин та такі інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 3 ст. л. цукру
  • 600 мл молока
  • 600 г рисового борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. солі
  • 150 мл меду для подачі.

Панкейки на рисовому борошні: як приготувати.

  • У великій мисці, за допомогою вінчика, змішайте 3 яйця з 3-ма ст. л. цукру.
  • Додайте в миску також 600 мл молока та перемішайте інгредієнти.
  • Поступово, невеликими порціями та ретельно розмішуючи, додайте в миску 600 г рисового борошна, 1,5 ч. л. розпушувача та 1 ч. л. солі.
  • У мікрохвильовці або сотейнику розтопіть 150 г вершкового масла та додайте його до тіста. Ще раз перемішайте суміш.
  • Покладіть тісто відпочивати в холодильник на 20 хв.
  • За допомогою половника вилийте на розігріту суху пательню 1 порцію тіста. Смажте з обох боків до золотавого кольору, приблизно по 1-2 хв.
  • При подачі полийте медом.

Читайте також: Десерт без глютену: перевірений рецепт брауні на рисовому борошні

До слова, до чаю чи кави спробуйте приготувати кокосове печиво за пів години майже без борошна.

Великий Київ у Google News

підписатися