Десерт без глютену: перевірений рецепт брауні на рисовому борошні

Автор: Галина Ворона
16:15 31.01

Безглютенові десерти часто лякають людей, адже альтернативні види борошна можуть бути примхливими, а результат не таким смачним, як ми звикли. Однак секрет таких десертів у перевіреному рецепті та правильному виборі борошна. Якщо ви спробуєте це брауні, ви й не здогадаєтеся, що воно на рисовому борошні.

Десерт без глютену: перевірений рецепт брауні на рисовому борошні
Світлодіодне освітлення

У цьому запевняє Євген Клопотенко, який власноруч перевірив, схвалив та опублікував рецепт.

За його словами, цей рецепт найбільш актуальний для людей із целіакією та непереносимістю глютену. Однак чимало людей відмовляються від глютену через інші причини: схуднення чи рекомендації лікарів у звʼязку з іншими станами здоровʼя. Також це просто цікавий вихід за рамки звичних рецептів.

Євген Копотенко пропонує обирати найпростіше рисове борошно. Класично десерт готується у квадратній форм. Однак можна обрати круглу форму, якщо немає квадратної. Її слід змастити вершковим маслом, щоб потім легше діставати.

Для приготування 5 порцій десерту знадобиться 50 хвилин і такі інгредієнти:

  • 150 г темного шоколаду
  • 80 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 50 г рисового борошна
  • 10 г какао
  • 5 г розпушувача
  • 1 апельсин
  • 20 г вершкового масла

Покроковий рецепт приготування брауні

  • Налийте в сотейник води на половину обʼєму та ввімкніть розігріватися. У жаростійку миску покладіть 150 г шоколаду та 80 г вершкового масла. Коли вода закипить, зменште вогонь і поставте миску на сотейник. Розтопіть шоколад із маслом до повного обʼєднання текстур. Відставте та дайте охолонути.
  • Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. В окремій мисці збийте 3 яйця зі 100 г цукру до появи піни. В іншій мисці змішайте 50 г рисового борошна, 10 г какао, 5 г розпушувача.
  • Змішайте яєчну суміш із шоколадною, потім всипте сухі інгредієнти та замісіть однорідне тісто. Натріть цедру 1 апельсина та вмішайте цедру в тісто.
  • Форму для запікання застеліть пергаментним папером і змастіть вершковим маслом. Вилийте тісто в форму.
  • Випікайте брауні 35 хвилин, подавайте після охолодження.

Читайте також: Кокосове печиво за пів години майже без борошна: простий рецепт на кожен день

Раніше “ВК” розповідав про корисні закуски, від яких не приростуть небажані сантиметри на талії.

Великий Київ у Google News

підписатися