Кокосове печиво за пів години майже без борошна: простий рецепт на кожен день

Автор: Галина Ворона
17:26 23.01

Посмак кокоса додає глибини та ніжності будь-якій випічці. Приміром, кокосове печиво має м’яку текстуру, легкий свіжий смак, ще й готується ну дуже просто.

Кокосове печиво за пів години майже без борошна: простий рецепт на кожен день
Світлодіодне освітлення

Рецепт смаколика пропонує Євген Клопотенко.

За його словами, кокосова стружка має бути свіжа, щоб печиво мало класну легку текстуру та смак. Інакше печиво матиме не надто приємний гіркуватий посмак і може вийти сухуватим. Тож якщо стружка стояла у вас на поличці пару місяців в очікуванні кращих часів, краще придбайте нову кокосову стружку.

Інгредієнти

  • 100 г кокосової стружки
  • 100 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 50 г цукру
  • 100 г м’якого масла
  • 50 г сметани 20%
  • 2 яйця

Як приготувати пісочне кокосове печиво

  • Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. У великій мисці змішайте 100 г кокосової стружки, 100 г борошна, 1 ч. л. розпушувача та 50 г цукру.
  • В іншій мисці змішайте 100 г масла, 50 г сметани та 2 яйця. Влийте суміш до сухих інгредієнтів і замісіть однорідне тісто.
  • Сформуйте з тіста невеликі кульки, викладіть на деко застелене пергаментом і приплюсніть, щоб утворилися печевинки.
  • Випікайте печиво 15 хвилин до гарної рум’яності.
  • Насолоджуйтесь.

 Читайте також: Корисні перекуси: 4 закуски, від яких не приростуть небажані сантиметри на талії

Раніше “ВК” розповідав, як приготувати чизкейк з грейпфрутом без випікання.

Великий Київ у Google News

підписатися