Продав неіснуючі автомобілі на понад 90 тисяч доларів: у Києві викрито шахрая

16:32 04.04.2023

Шахрайськими оборудками займався 42-річний житель Києва. Пройдисвіт встиг «продати» неіснуючі автомобілі на понад 90 тисяч доларів. Як розповіли у Київській міській прокуратурі, чоловік обіцяв потенційним покупцям посприяти у придбанні автомобілів класу люкс за ціною, значно нижчою ринкової.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Машини пропонував придбати з електронного торгового майданчика з продажу арештованого майна СЕТАМ або пригнати з Литви. Однак після отримання авансу зникав. Як зазначили у поліції Києва, чоловік просто вимикав телефон, а ошукані клієнти більше не бачили ні грошей, ні автомобіля.

У ході обшуків правоохоронці вилучили свідоцтва про народження, документи про перебування на військовому обліку, що були оформлені на різних осіб, підроблені печатки державних установ і бланки, гроші, а також вогнепальну зброю та набої.

Також поліцейські знайшли у шахрая лист, в якому нібито керівник одного з департаментів Нацполіції звертається з проханням до очільників митниці та військової адміністрації однієї з областей посприяти у виїзді за кордон низки військовозобов’язаних чоловіків під виглядом волонтерів.

У шахрая знайшли зброю та набої.

Після проведення експертиз діям чоловіка нададуть додаткову правову кваліфікацію. Наразі йому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263) та шахрайство в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190).

Чоловіку загрожує від п’яти до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід: тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад один мільйон 200 тисяч гривень.

У прокуратурі зазначили, що відносно цього чоловіка на даний час уже слухається кримінальне провадження в одному із райсудів Києва за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон та підроблення офіційних документів.

Нагадаємо, у Києві розшукують серійну шахрайку, яка ошукує пенсіонерів.

Останні новини