Про що варто спитати провайдера, аби дізнатись про тривалість подачі інтернету в разі відключень світла

Автор: Оксана Тупальська
11:44 28.11.2023

У столиці з;явилася карта, де зазначено провайдерів інтернету та тривалість їхньої роботи в випадку відключення електропостачання. Однак аби визначити, чи відповідають дійсності заявлені показники, користувач послуг може запитати деталі про мережу постачання.

Карту провайдерів, які обіцяють тривалий безперервний інтернет та повідомляють, як довго він працюватиме, можна дізнатися зі спеціального онлайн-ресурсу

За даними Мінцифри тривалий інтернет можна отримати, якщо надалі користуватися послугами Укртелекому, який має проведений телефонний мідний кабель до квартири. Такий метод забезпечить інтернетом споживачів впродовж 4-8 годин. При чому, вірогідність, що саме у вашій квартирі буде зв’язок досить велика – понад 71%.

Відтак, якщо ви не встигли викинути стаціонарний телефон, цілком можна запититати в постачальника, чи готовий він забезпечувати вас ще й інтернетом. 

Якщо ж ви за інновації, як і більшість українців – ймовірність отримання інтернету саме до вашої квартири складає понад 52%. 

Отже, про що варто спитати провайдера:

  1. Яким способом він плануєподавати інтернет до вашої квартири чи офісу. Якщо до багатоквартирного будинку проведений телевізійний кабель або оптоволокно, провайдери можуть гарантувати забезпечення безперебійним інтернетом впродовж 4-8 годин.У випадку проведення оптоволокна безпосередньо до квартири, провайдери гарантують постачання впродовж 72 годин з моменту відключення світла.
  2. Чи забезпечить провайдер вашу квартиру чи дім безперервним живленням у випадку дротового інтернету. Якщо ні – ви маєте подбати про джерело живлення. Наприклад, якщо в квартири проведено оптоволокно – з вас автономне джерело живлення для роутера на необхідну кількість годин.

Нагадаємо, у Києві підготували альтернативні джерела живлення на випадок можливих вимкнень електроенергії.

Останні новини