Президент підтримав петицію про заборону феєрверків

Автор: Марія Супрун
03:30 06.06.2022

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів розглянути можливість заборони петард і феєрверків під час воєнного стану. 

Про це йдеться у відповіді президента на відповідну петицію – “Про заборону використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів. Закриття усіх магазинів піротехніки. Штраф за не виконання в розмірі від 15 тис.грн”.

У відповіді йдеться, що використання петард, феєрверків та іншої піротехніки в умовах воєнного стану провокує стрес і дискомфорт в українців, а також частково створює загрози їхньому життю і здоров’ю.

Зеленський також підтримав ідею врегулювати застосування піротехніки під час воєнного стану на законодавчому рівні. Він підкреслив, що вирішення таких питань належить до сфери діяльності Національної поліції.

Враховуючи викладене, електронна петиція направлена до Кабінету міністрів України з проханням розглянути відповідно до вимог чинного законодавства та вжити необхідних заходів реагування“, – додав президент.

Нагадаємо, в Києві планують заборонити продаж та використання піротехніки. А тим часом ввечері на Осокорках хтось запустив салют.

Останні новини