Премію Леся Курбаса забрав режисер “Украденого щастя”

10:16 27.02.2021

Премію імені Леся Курбаса присудили режисеру Дмитру Богомазову за постановку «Украдене щастя».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

“За результатами таємного голосування Комітетом з присудження премії імені Леся Курбаса прийнято рішення присудити премію у 2021 році Богомазову Дмитру Михайловичу за постановку вистави «Украдене щастя» за п’єсою Івана Франка у ДП «Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка» та присвоїти звання лауреата премії імені Леся Курбаса”, – йдеться в повідомленні.

Дмитро Богомазов у 1995 році закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені І. К. Карпенка-Карого (курс Е. Митницького). з 2017 р. – головний режисер ДП «Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка».

За роки творчої діяльності здійснив постановки понад 40 вистав в Україні та за кордоном – у Польщі, Франції, Німеччині, Угорщині, Швеції, Норвегії, Грузії, Болгарії, Туреччині.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики оголосило конкурс на здобуття премії Леся Курбаса у 2021 році.

Довідка. Премія імені Леся Курбаса присуджується професійним театральним режисерам за вагомий внесок у розвиток сучасного театрального мистецтва України. Премія присуджується громадянам України на конкурсних засадах. Грошова винагорода до Премії у розмірі двадцять тисяч гривень виплачується за рахунок коштів, передбачених на цю мету в Державному бюджеті України Міністерству культури та інформаційної політики України.

Режисер-новатор і геній українського театру — Лесь Курбас прожив коротке, сповнене непідробних і невдаваних трагедій життя. В його біографії вражає все: неймовірна наполегливість, фанатична любов до книги, фантастична успішність на сцені, чесність і безкомпромісність у творчості. Але найбільше дивує все ж те, як багато трагічних збігів було у його житті, яке особливе місце займала в ньому смерть.

Останні новини