Працівники метро надаватимуть домедичну допомогу пасажирам – подробиці

Автор: Галина Ворона
17:45 22.04.2021

Співробітники столичного метрополітену, які чергують на станціях, зобов'язані будуть надавати домедичну допомогу пасажирам.

Таке рішення прийняли сьогодні, 22 квітня, на пленарному засіданні Київської міської ради ІХ скликання. Його підтримали 103 депутати.

Як зазначили у Київраді, запропонований проєкт рішення доповнює Правила користування Київським метрополітеном трьома пунктами, які закріплюють:

  • право пасажира на отримання домедичної допомоги від чергового персоналу станції метрополітену;
  • службовий обов’язок персоналу Київського метрополітену володіти практичними навичками надання домедичної допомоги;
  • надання домедичної допомоги пасажирам.

Метрополітен має забезпечити відповідне навчання персоналу за власний рахунок. Додатково, у рамках повернення залишків невикористаних бюджетних коштів, підприємство може використати 950 000 грн, закладених у проєктах Громадського бюджету-2020 “Реаніметро” на тренінги з домедичної допомоги для працівників.

Рішення набирає чинності з 1 липня 2021 року, що дозволяє організувати навчання з домедичної допомоги до введення в дію пропонованих доповнень. 

Довідка. Київський метрополітен має близько 8 000 співробітників. Мережа підземки налічує 52 станції, в тому числі 46 підземних, та з підземні вузли пересадки в центрі міста. Підземне розташування станцій об’єктивно збільшує час, за який бригади екстреної або швидкої медичної допомоги можуть прибути на платформу станцій.

Читайте також: Врятоване життя. В метро завдяки дефібрилятору вперше реанімували чоловіка

До слова, на 19 станціях метро вже з’явились дефібрилятори. Як ними користуватись – дивіться тут.

Останні новини