Позбавлений громадянства екснардеп Деркач має у Києві недобудований паркінг біля Центрального вокзалу 

Автор: Ольга Даниленко
10:15 11.01.2023

У позбавленого громадянства України, підозрюваного у держзраді, біглого екснардепа ОПЗЖ Андрія Деркача є недобудований паркінг біля Центрального вокзалу столиці, який вже 20 років стоїть недобудованим та експлуатується як наркопритон. 

Громадський діяч, співзасновник Волонтерської ініціативи “Сміливі відновлювати” Віталій Селик пропонує депутатам Київради припинили договір оренди ділянки площею 1,67 га з ТОВ “Валентин Плюс”, яку пов’язують з родиною Деркача.  

Ще вальнуть його компанії судовий позов на компенсацію за невиконання інвестзобов’язань. А потім вже “Київпарктранссервіс” самостійно, або з залученням інвестицій добудує паркінг на 600 місць біля вокзалу”, – запропонував волонтер на своїй сторінці у Facebook. 

Селик також зазначив, що паркінг за документами досі не здано в експлуатацію.

Нагадаємо, вчора президент України Зеленський позбавив громадянства підозрюваного у держзраді й оголошеного у розшук екснардепів вже забороненої ОПЗЖ Андрія Деркача.

З 2020 році Деркач перебував під санкціями США ввів за сприяння втручанню РФ у президентські вибори у США.

У 2021 році нардеп Олександр Дубінський заявив що Офіс президента причетний до оприлюднення нардепом ОПЗЖ Андрієм Деркачем “плівок Порошенка – Байдена”.

Дубінський стверджував, що Арахамія “намагається замести свої сліди в справі “Порошенка-Байдена”.

У вересні 2022 року НАБУ та САП заочно повідомили про підозру Деркачу у держзраді та незаконне збагачення та оголосили його у розшук.

За даними САП, в ході досудового розслідування встановлено, що народний депутат за період 2019-2022 рік одержав щонайменше 567 тис. дол. США від правоохоронних та розвідувальних органів РФ за підривну діяльність проти Україні, зокрема дискредитацію України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин зі США, а також ускладнення інтеграції України до ЄС та НАТО.

У НАБУ нагадали, що саме Деркач був автором “сенсаційних” повідомлень у 2019 році про нібито “тиск з боку посольства США на правоохоронні органи в Україні” та “корупцію у корпорації “Бурісма”.

У  грудні 2022 році Мін’юст США звинуватив Деркача у шахрайстві, відмиванні грошей та порушенні санкцій, запроваджених проти нього в США у 2020 році.

Останні новини