Постраждалу у Броварах дівчинку Алісу транспортували до Австрії

Автор: Марина Максенко
15:14 25.01.2023

Зі Львова до Австрії на лікування транспортували 6-річну Алісу з численними опіками, які дитина отримала внаслідок падіння гвинтокрила на дитячий садок у Броварах. Крім неї за кордон відправили ще двох дітей і трьох дорослих.

Про це повідомило Перше медоб’єднання Львова.

“Шестирічна Аліса, яка постраждала в дитячому садочку в Броварах, полетіла на лікування до Австрії… Загалом до Австрії уже евакуювали шістьох українців, трьох дорослих і трьох діток. До транспортування за кордон їх підготували лікарі Першого медоб’єднання Львова”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Аліса на момент трагедії у дитсадку була з мамою. Обох до Львова доправили у важкому стані, з опіками обличчя, верхніх та нижніх кінцівок. Жінку – в дорослу лікарню святого Пантелеймона, дівчинку з татом – у дитячу лікарню святого Миколая.

Серед діток, яких транспортували зі Львова, крім Аліси: 5-річна дівчинка з опіками дихальних шляхів та 7-річна Саша Бреус, яка отримала сильні опіки обличчя та голови.

Команда відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні стабілізувала стан дітей перед важкою дорогою до Європи. В умовах гострого стану та післяопікового шоку завжди є ризик, що пацієнтам може стати гірше під час транспортування. Лікарі забезпечили необхідне знеболення, інфузії, антибіотикотерапію, а комбустіолог опікового центру – регулярні перев’язки та обробку опіків.

“Аліса з батьком їде останньою. Її мама вже в Австрії. Батько В’ячеслав вірить, що все буде добре, мріє, щоб їхня сім’я знову була разом, а Аліса – пішла до школи і отримала свій омріяний оранжевий пояс по карате”, – додають у медзакладі.

Читайте також: У Броварах попрощалися з маленькою Міланою Пономаренко та її мамою Оленою, які загинули в дитсадку 18 січня

Нагадаємо, вранці 18 січня у Броварах між дитячим садком та житловим будинком впав гвинтокрил ДСНС, спричинивши масштабну пожежу. На борту гелікоптера були міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, а також державний секретар міністерства Юрій Лубкович та інші посадовці МВД – усього 10 осіб. Всі, хто був на борту загинули. Є жертви і серед цивільних, у тому числі одна дитина.

 

Останні новини