Постачальники мобільного зв’язку в Києві витримають три дні блекауту

08:46 12.12.2022

Тривале відключення електропостачання не має залишити жителів столиці без інтернету та мобільного зв’язку принаймні на 3 дні. У цьому переконує речник Держспецзв’язку Володимир Кондрашов.

«Рівно на 3 дні у нас зарезервовано радіо, телебачення, тобто «Єдиний марафон» буде доступний 3 дні, Концерн радіозв’язку і телебачення, який ретранслює сигнал, працюватимуть 5 радіостанцій на FM та на середніх хвилях. Тобто можна буде знайти на приймачі в своєму авто або іншому джерелі, яке живиться від батареї. Органи державної влади зарезервовані на 10 днів і більше. У випадках тривалого відключення світла держструктури і ключові точки матимуть додаткове живлення», – сказав Кондрашов в ефірі 24 каналу.

Він додав, що в разі тривалої відсутності зв’язку в великому місті буде повідомлятися, де він є у так званих «острівцях доступності» – у пунктах незламності, а також в таких екстрених службах, як поліція та рятувальники. А кожен правоохоронець, який чергує на вулицях міста, зможе по рації викликати 103 або ремонтну службу, якщо це буде невідкладно потрібно.

«Якщо, наприклад, цього дня буде відключення на тривалий час світла, то фіксовані станції «Укртелекому» зможуть працювати досить тривалий час – бо вони досить добре заживлені. Стаціонарний телефон у вашій квартирі теж буде доступним і працюватиме, якщо не ввімкнений в розетку на 220 Вольт, а в звичайну телефонну розетку», – розповів речник відомства.

Нагадаємо, начальник КМВА Сергій Попко розповідав, що станції мобільного зв’язку забезпечують генераторами на випадок блекауту в Києві. Також раніше розповідали, як бути, якщо в квартирі під час вимкнення світла зникає інтернет та зв’язок.

Останні новини