Посольство Великої Британії в Україні не планує евакуацію з Києва – посол

Автор: Ольга Даниленко
12:45 07.11.2022

Присутність посольства Великої Британії в Києві важлива, як сигнал для багатьох українців і для деяких країн. Посольство не планує евакуюватись з Києва.

Про це розповіла амбасадор Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс.

“Поки що планів залишати Київ немає. І я думаю, що для багатьох людей, мабуть, дуже важливо, щоб ми залишилися”, – розповіла вона. 

За її словами амбасадора, співробітники посольства Британії прагматичні щодо бажання перебувати у Києві – вони досить сміливі й готові змиритися з чималим, аби виконувати свою роботу.

“Ні, евакуація не планується. Ми тут з безпекою, яка дає нам можливість бути тут. Я тут уже кілька місяців, я живу у цій війні, як ви живете у цій війні. Безперечно, справедливо сказати, що обставини нашого від’їзду вже відрізняються від тих обставин, за яких ми вперше виїхали у лютому. І це не тільки тому, що ми вважаємо загрозу менш серйозною: вона все одно серйозна”, – запевнила Сіммонс.

Читайте також: Росіяни хочуть зробити Холодокост в Україні, особливо – у Києві – Зеркаль

Нагадаємо, 26 серпня директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук розповів, що київська влада розглядає варіанти примусової евакуації мешканців окремих регіонів у разі знищення ворогом об’єктів критичної інфраструктури. Однак, вже 27 серпня сам Ткачук і спростував свої слова та наголосив, що про евакуацію Києва або його окремих районів нараз взагалі не йде мова.

Як повідомляв “ВК”, з 10 жовтня РФ завдала понад 300 ударів по об’єктах критичної інфраструктури. В Україні зруйновано третину електростанцій.

У Києві від ударів постраждали три ТЕС. Електрична підстанція під Києвом 7 раз була атакована росіянами. Почалися масштабні відключення електроенергії по всій країні.

Читайте також: Евакуюють або ні мешканців Київщини через відсутність світла – пояснення

 

Останні новини