Послухав – і забув: Порошенко відповів на випад на свою адресу на пресконференції Зеленського

Автор: Галина Ворона
22:24 25.02.2023

П'ятий президент України, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко на прохання кількох ЗМІ прокоментував "доволі жорсткий випад" на його адресу з боку Володимира Зеленського на пресконференції під час відповіді на питання журналістки "П'ятого".

Про це Петро Порошенко написав у своєму Телеграм-каналі.

Він зазначив, що слухав прес-конференцію слухав дорогою з-під Бахмута настільки, наскільки дозволяла якість зв’язку.

Що я можу на це сказати? Кожен українець втомився від війни, а від втоми – емоції. А їх треба контролювати нам усім, в тому числі і мені. Багато чого іноді хочеться сказати, тим більше, є що. Але у кожного українського політика і державника сьогодні – лише один ворог. Це – путін і вся його рашистська нечисть. Ворог знає: його єдиний шанс – це роз’єднати Україну зсередини і влаштувати тут внутрішню ворожнечу. Не варто піддаватися на такі провокації”, – підкреслив політик.

За його словами, єдність українців, і українських політиків у протистоянні з ворогом – наша величезна цінність.

Їй аплодує увесь світ. І саме це – запорука нашої перемоги. Тому нічого не планую міняти у своїй стратегії через репліку на прес-конференції. Послухав – і забув”, – зізнається лідер “Євросолідарності”.

Попри будь-які висловлювання Петро Порошенко надалі планує робити все можливе, аби ніщо не зруйнувало цю єдність, а Україна була сильною і демократичною державою.

Основою ж демократії була і залишається свобода слова. Завдання журналістів – ставити питання, завдання політиків на них спокійно відповідати. Іноді це непросто і нелегко – знаю по собі, але це – частина президентської роботи. Так це працює в демократичних державах, і саме це породжує довіру суспільства та національну єдність”, – додав 

Читайте також: Каравани техніки щотижня: скільки грошей за рік спрямував Порошенко з волонтерами на допомогу армії 

Нагадаємо, 24 лютого під час пресконференції президента України Володимира Зеленського журналістка “П’ятого”, ставлячи питання, згадала про відключення її каналу, а також “Еспресо” та “Прямого” від мережі цифрового мовлення, спитала, чи не шкодує Зеленський про своє торічне звернення, коли на тлі попереджень про можливе російське вторгнення він закликав українців не піддаватись на провокації, і чи не відчуває персональну відповідальність за те, що громадяни не були належним чином повідомлені про загрозу.

“Чи не вбачаєте ви проблеми, можливо, у вашому оточенні, які можливо применшували загрозу. І яке покарання має понести тодішній голова СБУ і ваш друг дитинства Іван Баканов”, — продовжила питання журналістка.

Після цього прессекретар президента Сергій Никифоров попросив журналістку закінчувати запитання, а за мить від неї відвели мікрофон.

“Дякую за вашу доповідь”, — розпочав свою відповідь Зеленський.

Він сказав, що важливо те, що 24 лютого він “нікуди не дівся” і “ми не втратили державу”.

“Так, це завдяки народу України і завдяки Збройним силам, але напевно трішки й завдяки мені — як би вам це неприємно було чути”, — сказав президент журналістці.

Він додав, що не вважає себе героєм, але “напевно таки хоч щось зробив”.

“Ми тут, в деокупованому Києві. В нас є натівська зброя. Ми боремось, а не підписуємо зрадницькі договори, Мінські угоди. Напевно, вам не дуже приємно це чути… Я вдячний вам за те, що ви є. Я знаю, що ви будете — і це прекрасно… І дуже добре, що вас показують по телебаченню“, — сказав Зеленський журналістці.

Також він заявив, що як президент України “знищив російську присутність в парламенті України, знищив російські канали в Україні, знищив олігархів. Вибачте, один з них — власник вашого каналу”.

Останні новини