Порошенко закликав уряд скасувати драконівську постанову про переоформлення субсидій

Автор: Марія Супрун
23:45 15.05.2021

Постанова уряду Зеленського про новий порядок оформлення субсидій має бути негайно скасована, а українцям їх мають перепризначити автоматично.

Про це заявив лідер партії «Європейська Солідаоність», п’ятий президент Петро Порошенко. Він, зокрема, нагадав, що у найважчі роки російської агресії держава захищала людей через спрощений механізм отримання субсидій.

Ми захистили людей, в першу чергу, які мають обмежені доходи, через створення ефективного механізму субсидій. Так, зокрема, в піковий 2017 рік субсидії отримали близько 7 млн домогосподарств. З держбюджету офіційно було виділено 72 млрд грн. А під час опалювального сезону 2020-21 років субсидіями скористалися не 7, а трохи більше 2 млн домогосподарств. 4 з лишнім мільйони залишилися без субсидій, тому що оформити їх стало майже неможливо. А в держбюджеті замість 70 млрд передбачено лише 36 млрд. І при цьому навіть мінсоцполітики потребу в субсидіях на поточний рік оцінило в 46 млрд грн“, – констатує Порошенко. 

За словами Порошенко, у Страстну п’ятницю Кабмін оприлюднив драконівську постанову, якою значно ускладнюється порядок оформлення субсидій. Це означає, що найбідніші люди мають з першого травня в умовах ковіду заново заповнювати декларації, подавати декларації про доходи, про видатки.

Особливо цинічно це виглядає, що вони мають особисто їхати і стояти в черзі під час пандемії. Це порушує жорсткі правила безпеки, це не дає можливості уникнути черги і це смертельно небезпечно, особливо для літніх людей. Уряд має негайно скасувати цю драконівську, грабіжницьку постанову знущання над українцями“, – наголошує п’ятий президент. 

Нагадаємо, автоматичного призначення більше немає: для отримання субсидії доведеться подавати нову заяву.

Останні новини