Популярна українська поштова марка отримала “філателістичний Оскар”

04:39 25.07.2023

Українська поштова марка "Русскій воєнний корабль" отримала престижну премію"Азіаго". Її також називають "філателістичним Оскаром".

Про це повідомила “Укрпошта”.

“Таку високу відзнаку “Укрпошта” отримала за унікальну і безпрецедентну реакцію на російську агресію та особливу ідею втілення. Замість традиційного звернення до зброї, сцен боротьби, використання символіки та образів, пов’язаних з війною, на поштовій марці «Русскій воєнний корабль, іді…!» зображено зрозумілий кожному жест, яким український військовий апелює до ворога на пропозицію здатися. Рішуче бажання захищати свою країну та «особливе» напуття окупантам, талановито втілив автор ескізу Борис Грох”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: “Укрпошта” відкрила передпродаж нової марки

У складі журі були присутні видавці філателістичної літератури, художники, філателісти, парламентарії, урядовці. Участь у конкурсі взяли 35 країн, нагороду для “Укрпошти”вручили Андрію Картишу, генеральному консулу України в Мілані.

Нагадаємо, у центрі Києва на Хрещатику замінили марку-фотозону. Тепер жителі та гості столиці можуть сфотографуватися біля Путіна, якого привів на суд в Гаагу Валерій Залужний. 

Останні новини