Понад 300 тіл, виявлених на Київщині, не вдалося ідентифікувати

Автор: Володимир Хлєбников
11:58 22.04.2022

У Київській області знайдено вже 1084 тіла цивільних осіб. Переважна більшість з них вбиті зі стрілецької зброї.

Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

«Хочу сказати, що наразі кількість тіл загиблих становить 1084, яких оглянуто слідчими і вивезено до судово-медичних установ. Це – цивільні люди, які не мали відношення ні до територіальної оборони, ні до інших військових формувань», – сказав він 22 квітня в ефірі українських телеканалів.

За його словами, переважна кількість людей (від 50 до 75 відсотків) були вбиті зі стрілецької зброї – або це був кулемет, або снайперська гвинтівка, або автомат, у залежності від населеного пункту.

Читайте також: Масові поховання у Бородянці: у двох могилах виявили тіла 9 людей, у тому числі підлітка

Дотепер невстановленими залишаються більше ніж 300 тіл загиблих, повідомив Нєбитов.

Так, у Бородянці вже знайшли більш як 80 тіл, які були оглянуті слідчими і направлені до судово-медичних установ для встановлення причин їхньої смерті. При цьому, як зазначив начальник обласного главку поліції, це – далеко не остаточна цифра, “бо розбір рятувальниками завалів продовжується, і там знаходять ще тіла”.

«Люди повертаються до своїх домівок, і не тільки до Бородянки, а і до сіл, які знаходяться поряд і, на жаль, знаходять такі жахливі знахідки – поховання людей, яких ховали просто наспіх після того, як окупанти їх розстріляли з автоматичної зброї або вони були вбиті внаслідок бойових дій. Їх просто тимчасово поховали, і наразі слідчі разом з експертами проводять ексгумацію і досліджують ці тіла», – сказав Нєбитов, слова якого наводить Укрінформ.

Читайте також:

Напередодні, 21 квітня, президент Володимир Зеленський у відеозверненні до парламенту Португалії заявив, що вже відомо про 1126 українців, у тому числі 40 дітей, убитих російськими військами у Київській області.

Останні новини