Політичне переслідування Порошенка може призвести до незворотних наслідків – Прокопів

16:30 20.01.2022

Депутат Київради від «ЄС» Володимира Прокопів назвав необґрунтованими й політично вмотивованими переслідування чинною владою Петра Порошенка, який боровся проти російської агресії, відродив армію й сформував міжнародну коаліцію для України.

На цьому він наголосив з трибуни Київради, передає «ВК».

«Влада безвідповідально послаблює фронт у протидії російській агресії, переслідуючи того, хто боровся проти Росії п‘ять років, відродив українську армію, заручився міжнародною підтримкою й сформував міжнародну коаліцію для України. Це велика помилка Офісу на Банковій, яка може у чергове поглибити розкол у суспільстві й призвести до незворотних наслідків», – пояснив він.

Депутат зазначив, що у політичні переслідування опозиційних політиків притаманні виключно диктаторським країнам.

«Історія повинна нас вчити. Урок 2014 року нам коштував дуже дорого. Інструменти, якими нині намагається боротися з політичними опонентами притаманні тим країнам, де керують не демократи, а диктатори. Сьогодні ми маємо бути єдині. Стояти пліч о пліч, не дозволяти ворогам зовні та середини нас розколювати», – нагадав він.

Нагадаємо, Київрада 64 голосами «за» включила до порядку денної сесії звернення щодо неприпустимості політичних репресій проти п’ятого президента України Петра Порошенка та опозиційних політиків.

Додамо, 19 січня під Печерським районним судом, де мало розпочатися засідання щодо визначення запобіжного заходу п’ятому Президентові України, лідеру «ЄС» Петру Порошенку, почалися сутички. Серед постраждалих від дій поліцейських – жінки, ветерани війни та депутат Київради Олександр Погребиський.

Печерський районний суд Києва 19 січня обрав Петру Порошенку запобіжний захід у т.з. «вугільній справі» у вигляді особистого зобов’язання. Колишній президент має здати закордонний паспорт та з’являтися на кожному засіданні суду та на вимогу прокурорів. Також йому заборонено відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого. Крім того, суд наклав арешт на майно лідера «ЄС» та його дружини. 

Останні новини