Поліція все опечатала, але забудовник продовжив демонтаж садиби Барбана (ФОТО)

Автор: Марія Супрун
18:25 19.08.2021

Поліція опечатала будівлю, але забудовник все одно продовжив демонтаж будівлі на Обсерваторній, 6 у Києві, більш відомої, як садиба Барбана. Її вже кілька днів намагаються врятувати активісти.

Кореспондент “Великого Києва” був на місці демонтажу після перебування тут поліції і зробив фото, на якому видно, що будинок опечатали. 

Але активіст з “Мапи реновації” Дмитро Перов згодом написав у Facebook, що забудовник зірвав пломби і продовжив демонтаж.

“Роботу з демонтажу садиби Барбана продовжуються! Кількома годинами раніше Національна поліція України опечатала вхід на незаконне будівництво на Обсерваторній, 6. Однак, забудовник зірвав пломби і зараз продовжує демонтаж будинку”, – розповів Перов.

На фото видно, що на дверях зірвали стрічку.

За його словами, місцеві мешканці перекрили рух Обсерваторною і Коцюбинського в знак протесту.

Також стало відомо, що поліція затримує протестувальників біля садиби Барбана. Про це повідомляє “Мапа реновації”.

“Їх везуть до Шевченківського РУВС на Герцена. А тим часом робітники продовжують розбирати садибу”, – йдеться у повідомленні.

Аліна Михайлова опублікувала фото затримання:

Нагадаємо, вчора до цього будинку також під’їхала важка техніка, але місцеві жителі її заблокували (ФОТО). Вже сьогодні забудовник почав демонтаж будівлі на Обсерваторній, 6 (ВІДЕО).

Останні новини