Поліцейські Київщини ліквідували канал незаконного переправлення ухилянтів через кордон

Автор: Анна Ткаченко
15:51 30.10.2023

Правоохоронці встановили, що 28-річний мешканець міста Вишневе, разом зі своїм спільником, з березня 2023 року підшукував на території регіону чоловіків, які ухилялися від мобілізації. І, з використанням документів про непридатність до військової служби, фігуранти надавали останнім вказівки, як перетнути державний кордон.

Про це інформує поліція Київщини.
Так, слідчі встановили, що у червні, за винагороду 2500 доларів, зловмисники виготовили для 45-річного мешканця Київщини документи про тимчасову непридатність до проходження військової служби та папери з печатками одного з органів місцевої влади. А також проінструктували чоловіка, як виїхати з України. Згодом він намагався перетнути кордон в одному з пунктів пропуску Львівщини.
Під час обшуків правоохоронці вилучили у зловмисників засоби зв’язку, документи та інші речові докази.
Викрили злочинну схему працівники Бучанського управління поліції Київщини, спільно зі Службою безпеки України та Державною прикордонною службою України, за процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури.
За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України слідчі оголосили фігурантам про підозру [ч. 2 ст. 332 ККУ]. Обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Нагадаємо, кіберфахівці СБУ «накрили» підпільний цех з виготовлення і продажу підроблених документів, печаток і штампів України та Євросоюзу.

Останні новини