По місту зі спецперепусткою. Столичному транспорту загрожують нові обмеження

Автор: Тетяна Сененко
14:32 23.03.2021

Користування громадським транспортом у Києві не обмежується при дотриманні протиепідемічних вимог та заповненості не більше половини місць. Але у випадку погіршання епідемічної ситуації у місті, столична влада може повернутися до практики видачі спецперепусток.

Про це перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник заявив в ефірі одного з українських  телеканалів.

На питання журналістки, чи планується наразі запровадження спецперепусток, Поворозник відповів не однозначно.

«Поки що ні. Але якщо ситуація не буде, скажімо, йти на краще в частині захворюваності і госпіталізацій, то ми будемо змушені вводити і спецперепустки, аж до зупинки транспорту, переходити на спецрежим роботи транспорту», – сказав він. 

Нагадаємо, із 20 березня Київ запровадив суворі карантинні обмеження – зачиняються заклади культури, ресторани, а підприємства переходять на дистанційну роботу.

Читайте також: У “червоній” зоні заборонили пасажирські перевезення – подробиці

Зауважимо,  мер Києва Віталій Кличко посилив карантинні обмеження на три тижні – з 20 березня до 9 квітня і там є майже усі заборони “червоної” зони, окрім припинення пасажирських перевезень – передбачалось лише обмеження кількості пасажирів у салоні.

До слова, погіршення епідситуацівї не змушує на себе довго чекати. у Києві цієї доби виявили 1050 нових випадків захворювання на коронавірус (загалом 154 036). Померли за добу – 32 людини, а загалом в столиці вже 3114 летальних випадки. Також 845 подолали коронавірус (всього 102 789).

Останні новини