Плакали їхні вілли на Чукотці та Уралі: рф запровадила санкції проти Байдена та Блінкена

Автор: Володимир Хлєбников
17:42 15.03.2022

Країна-агресор запровадила персональні санкції проти президента США Джо Байдена та низки американських високих посадовців.

Про це 15 березня повідомило Міністерство закордонних справ рф.

Ці заходи стали “російською відповіддю на санкції Заходу“, запроваджені через війну проти України. Загалом до санкційного списку потрапили 13 американців, серед яких чинні та колишні посадовці.

Окрім Байдена, під “потужні” російські санкції потрапили: держсекретар Ентоні Блікен, глава Пентагону Ллойд Остін, глава Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі, радник президента з питань національної безпеки Джейк Салліван, директор ЦРУ Вільям Бернс, прессекретар Білого дому Джен Псакі, син президента Хантер Байден, експрезидентка Гілларі Клінтон.

Читайте також: Нові санкції Японії: заборона на експорт нафтопереробного обладнання до РФ – Ємець

У заяві мзс рф зазначається, що російські санкції стали “неминучим наслідком вкрай русофобського курсу” нинішньої адміністрації США. Крім того, росіяни обіцяють найближчим часом розширить санкційний список. Суть обмежень наразі невідома.

При цьому ми не відмовляємося від підтримки офіційних зв’язків, якщо вони відповідають нашим національним інтересам, і в разі потреби вирішуватимемо проблеми, що випливають зі статусу осіб, які фігурують у «чорному списку», для організації контактів високого рівня“, – заявили в мзс країни-терориста.

Реакції Білого дому на такий крок росії поки що не надходило. А ось користувачі Facebook не забарилися зі своїми “добрими” коментарями:

Нагадаємо, США запровадили вже декілька санкційних пакетів проти рф. У санкційному списку опинився, зокрема, президент Путін. Наступний санкційний пакет Сполучених Штатів  може включати повне ембарго на торгівлю та перекриття морських шляхів.

Читайте також: Агов, Володька Грозний! Астронавт НАСА жорстко потролив Путіна

Останні новини