Підсумок за 30 років роботи. У Києві відкрилась виставка живопису Петра Бевзи “Вертикаль часу”

Автор: Галина Ворона
16:22 08.03

Музей Києва вперше презентував персональну виставку-ретроспективу "Вертикаль часу" живописця Петра Бевзи. 50 мистецьких творів, які складають експозицію, пропонують глядачам простежити, як змінюються та взаємодіють створені на зламі тисячоліть живописні простори, образи, ідеї.

Творчість художника відзначена великою кількістю міжнародних нагород. Роботи виставлені в багатьох музеях України та світу. Петро Бевза живе в Києві та працює в галузі живопису, скульптури, лендарту.

Як зазначають організатори виставки, живопис Петра Бевзи – його пристрасть, а колір – одна з таємниць у творчості. Художник від початку свого творчого шляху сповідує принцип “мистецтво довкола нас” та утверджує істину про те, що справжнє мистецтво народжується з любові. Він, як ніхто, розуміє, що не тільки в людини, а й у кожного явища – своя доля, свій шлях, своє обличчя та своє призначення.

Для мене ця виставка – це можливість у “вертикалі часу” проявити зв’язки та тяглість традиції, а також показати зміни та тенденції розвитку, перш за все у своїй творчості за 30 років роботи. Також це шанс для зацікавленого глядача віднайти зв’язки та тяглість традиції у Київській мистецькій школі. Ймовірно, це засаднича мета проєкту, оскільки ще недостатньо досліджене явище Київської арт-школи, яке є мистецьким процесом, що знаходиться на стадії розвитку”, – ділиться Петро Бевза.

  • Відвідати виставку можна до 14 квітня в Музейно-виставковому центрі Музею (вул. Богдана Хмельницького, 7);
  • Графік роботи: у середа-неділя – з 12:00 до 19:00, понеділок-вівторок – вихідні. Каса працює з 12:00 до 18:30.

Читайте також: У PinchukArtCentre стартують дві нові виставки сучасного мистецтва: вхід вільний

Нагадаємо, киян запрошують на легендарне шоу від театру тіней Teulis.

Останні новини