Підприємець незаконно зайняв ділянку на Трухановому острові та облаштував там спортбазу

Автор: Марія Супрун
10:13 09.07.2022

В Києві викрили підприємця, який самовільно зайняв земельну ділянку на території природно-заповідного фонду. Зокрема, без жодних правовстановлюючих документів на землю, чоловік облаштував спортивну базу на Трухановому острові.

Як повідомили в поліції, восени 2021 року прокурори розпочали кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття земельної ділянки в охоронній зоні прибережної захисної смуги річки Десенка, площею 1, 4132 га.

Так, було встановлено, що 33-річний місцевий мешканець на земельній ділянці, яка є природоохоронною територією та розміщена на березі річки Дніпро, побудував споруди та об’єкти спортивного значення з огорожею, тим самим обмеживши громадянам вільний доступ до водойми.

Встановлено, що дана територія перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Києва, а підприємець самовільно зайняв та використовує її.

Наразі чоловіку заочно повідомили про підозру, йому загрожує до двох років позбавлення волі. Зараз вирішується питання про оголошення 33-річного підприємця у розшук. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, затримано шахрая, який за допомогою дрону викрав у чоловіка 40 тисяч євро.

Останні новини