Петро Порошенко перерахував “ворогів” і “дилетантів” майбутньої виборчої кампанії

19:04 31.08.2020

За словами п'ятого президента України Петра Порошенка, від нинішньої виборчої кампанії залежатиме майбутнє України.

Про це він заявив, виступаючи сьогодні на з’їзді партії “Європейська солідарність”.

Ми сьогодні зібралися, щоб ухвалити важливе рішення про участь партії в місцевих виборах…Ці вибори тільки формально локальні. Від результату цієї загальнонаціональної кампанії залежить не тільки справність міської каналізації або якість сільської дороги, а й доля країни в цілому”, – сказав Порошенко.

Він наголосив на важливості формування потужних фракцій ЄС в усіх облрадах. Особливо, за його словами, це важливо на Сході та Півдні України.

Наше завдання там – мінімізувати результат ОПЗЖ. ОПЗЖ – це ворог, це п’ята колона, яка свідомо працює на Росію, на Москву, на Кремль, на Путіна”, – підкреслив Порошенко.

При цьому він зазначив, що партія “Слуга народу” залишається політичним опонентом ЄС.

Щодо “Слуг”, це – наші політичні опоненти. Вони – дилетанти… Вони розвалили управління державою і несуть таку ж загрозу для місцевого самоврядування. В Україні настане повний колапс, якщо не підстрахуватися професійним місцевим самоврядуванням. Саме таких кандидатів на посади міських голів і голів ОТГ повинна запропонувати “Європейська Солідарність””, – зазначив лідер партії.

При цьому Петро Порошенко підкреслив, що одним із завдань ЄС залишається захист реформи децентралізації. Він нагадав, що саме ініційована його командою децентралізація дала гроші на місця в інтересах місцевих громад.

Нагадаємо, що 31 серпня в Києві проходить з’їзд партії “Європейська солідарність”, а також з’їзд партії «Слуга народу». «Слуги народу» вже офіційно делегували Ірину Верещук змагатися за крісло мера Києва. 

З 5 вересня 2020 року в Україні розпочнеться виборчий процес місцевих виборів, призначених на 25 жовтня 2020 року.

Останні новини