Пероральна, набагато стійкіша. В Ізраїлі тестують “мікстуру” проти коронавірусу

Автор: Тетяна Сененко
13:25 22.07.2021

Ізраїль збирається стати першою країною у світі, яка випробує пероральну вакцину проти COVID-19. Компанія Oravax Medical готується розпочати клінічні випробування.

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

Наразі очікують схвалення від Міністерства охорони здоров’я, яке має надійти протягом найближчих кількох тижнів.

Oravax вже завершив виробництво GMP у Європі кількох тисяч капсул, які будуть доступні для випробування в Ізраїлі. Очікується, що інші країни також почнуть випробування.

Розробка вакцини почалася із березня цього року.

Читайте також: 726 українців захворіли коронавірусом цієї доби. Штам “Дельта” знайшли у 6-ти киян

Науковці сподіваються, що ця вакцина буде “набагато стійкішою до штамів COVID-19”. Її тестують в доклінічних дослідженнях щодо різних штамів, включаючи “Дельта”.

“Компанія завершила пілотне дослідження на тваринах і виявила, що вакцина сприяла розвитку антитіл до імуноглобуліну G (IgG) та імуноглобуліну A (IgA). IgA необхідний для більш тривалого імунітету”, – йдеться в повідомленні.

До слова, оперативні епідемічні дані свідчать про те, що на цей момент захворюваність уже зростає в термінах тижневого порівняння.  Науковці говорять, що  існує загроза різкого збільшення такого зростання – подібно до того, як це спостерігалось у деяких країнах світу з поширенням у них нового штаму коронавірусної інфекції “Дельта”.

 

Останні новини