Перепрацювали! “Слуги” скоротили роботу Ради в березні до одного тижня

Автор: Володимир Хлєбников
17:52 16.02.2022

Регламентний комітет на чолі зі "слугами народу" підтримав проєкт постанови про внесення змін до календарного плану роботи Верховної Ради у березні. В перший місяць весни нардепи працюватимуть в парламенті лише один тиждень.

Про це повідомила народна депутатка опозиційної фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко.

Перепрацювали! Тільки що регламентний Комітет, де більшість складають “слуги”, підтримав зміни до календарного плану, згідно з якими в березні буде лише один сесійний тиждень. Ганьба!” – написала вона у Facebook.

Вона оприлюднила графік роботи парламентарів ну лютому та березні. З нього випливає, що у березні відбудеться лише одна “Година запитань до Уряду”.

Фракція “Європейська Солідарність” виступає “категорично проти чергового загулу ВР”, про що на засіданні комітету заявив представник “ЄС” Олег Синютка.

У четвер (17 лютого, – прим. “ВК”) ми закличемо парламент не підтримувати це рішення. Найсмішніше, що ці люди сьогодні волали про єдність, і що треба голосувати все без обговорення, бо ж так важливо зараз спільно, разом працювати. Але путівки, курорти й відпочинок знову кличуть в дорогу“, – додала Геращенко.

Читайте також: У “Євросолідарності” заявили, що іти на канікули під час безпекової кризи на кордонах України – це блюзнірство

Засідання Регламентного комітету, який очолює “слуга” Сергій Кальченко, відбулося 16 лютого. На ньому було розглянуто три питання. Зокрема, члени Комітету підтримали проєкт постанови “Про внесення змін до календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання”. Цей документ зареєстрували керівники фракції “Слуга народу” Давид Арахамія та Андрій Мотовиловець. 

До слова, раніше Арахамія заявляв, що Олександра Трухіна, учасника скандального ДТП, та Сергія Кузьміних, якого підозрюють у хабарництві, виключать зі складу фракції “Слуга народу” на “наступному пленарному тижні”.

Останні новини